Složení: čínský čajovník (pravý zelený čaj), purpurový kořen (echinacea) 30%, přírodní chuť Dávkování: Pijeme jednou denně. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není určen dětem do 3 let. Balení: 70 g Společnost Valdemar Grešík - Natura byla založena v roce 1990 a dnes patří mezi přední české výrobce bylinných čajů, ovocných čajů, koření, kapek, mastí, koupelí z léčivých bylin, doplňků stravy, džemů, ciderů, lihovin... Kromě toho distribuujeme širokou škálu domácích i zahraničních výrobků se zaměřením na čaje, čajové doplňky, bylinné přípravky a další sortiment pro lékárny a bylinky. Hlavní charakteristiky naší společnosti - jsme ryze českou firmou se 100% prací v České republice - máme širokou škálu výrobků s příznivými cenami na vysoké úrovni - prvním kritériem při výběru surovin je kvalita, nikoli cena - zdravotní čaje jsou navrhovány s maximální účinností a za cenu používání dražších bylin -všechny suroviny jsou pečlivě kontrolovány -máme vlastní mikrobiologickou a analytickou laboratoř -výroba probíhá v moderních výrobních halách s vysokým hygienickým standardem -naše distribuce pokrývá téměř celé území České republiky -máme certifikát řízení jakosti ISO 9001 -máme systém kritických bodů (HACCP) -podporujeme české pěstitele a sběratele léčivých bylin i přes možnost levnějších dovoz byliny pro zdraví Pro následující obtíže, na které narazíte “ můžeme nabídnout široký sortiment sypaných čajů, čajů v nálevových sáčcích a bylinných kapek. Byliny v prevenci, čištění zažívacího traktu Dýchací trakt Srdce, krevní cévy, krevní oběh Ledviny a močové cesty, prostata Alergie, infekce, imunita Cvičení trakt, látková výměna, špatná výživa Nervový trakt, nespavost Ženské výrobky Stimulátory, tonika, posilující látky Jiné stížnosti Příprava čaje Nejčastější formy přípravy čaje (pokyny pro konkrétní čaj jsou uvedeny na jeho obalu): bylinné čaje Jedna polévka na lžíci nebo jeden litr Vařící vodu ponechte v zakryté nádobě po dobu 15 minut. Nalitý čaj se ztrácí. Ovocné čaje Jedna čajová lžička ovocného čaje nebo jeden nálevkový sáček se zalije 200 ml vroucí vody, nechá se stát 8 minut. Sypaný čaj se rozpadá. Zelené a polokvašené čaje Jedna čajová lžička čaje nebo jeden nálevkový sáček se přelije přes 200 ml horké (zatuchlé, nevařící) vody a nechá se stát 3 minuty. Sypaný čaj se rozpadá. Zdravé zelené čaje s přidanými bylinkami Jedna čajová lžička čaje nebo jeden nálevkový sáček se přelije 200 ml vroucí vody a nechá se stát 3 - 5 minut. Sypaný čaj se rozpadá. Černé čaje Jedna čajová lžička čaje nebo jeden nálevkový sáček se zalije 200 ml vroucí vody, nechá se stát 3-5 minut. Sypaný čaj se rozpadá. Kvetoucí čaje Do průsvitné konvice nalijte asi 0,5 l horké vody (90-100 °C), vložte kvetoucí čaj a nechte jej klesnout ke dnu. Čaj se po několika minutách začíná otevírat. Nechte působit minimálně 10 minut. Delší louhování chuť nezkazí, naopak, chuť bude výraznější a květ se rozvine do krásy. Kvetoucí čaj lze použít dvakrát pro stejné množství vody. ČERNÝ, KTERÝ Černý čaj je čaj, který prochází delší oxidací (někdy nesprávně označovaný jako fermentace než zelený čaj, oolong Kew nebo bílý čaj). Ale všechny tyto druhy jsou vyrobeny z listů Camellia sinensis. Černý čaj má silnější vůni než jiné méně zoxidované čaje. Zatímco zelený čaj většinou ztrácí své aroma do jednoho roku, černý čaj si zachovává svou vůni léta. To byl také důvod, proč se dlouho používal v obchodu a v Mongolsku, Tibetu a na Sibiři až do devatenáctého století jako měna. Od dynastie Tang se černý čaj namočený v horké vodě používá jako barvivo pro nižší třídu populace, která si nemohla dovolit lepší barvy pro své oblečení. Černý čaj byl jediný čaj, který západní svět znal. Přestože obliba zeleného čaje postupně roste, černý čaj stále tvoří více než devadesát procent čaje prodávaného na Západě. Produkce černého čaje: Po sklizni se listy nejprve nechají uvadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se černé čaje zpracovávají jedním z následujících postupů. CTC (drcení, krájení, stočení) je metoda používaná pro méně kvalitní čajové lístky, které končí v čajových sáčcích a provádějí se strojově. Klasické zpracování probíhá jak mechanicky, tak ručně. Používá se na čaje vyšší kvality. Listy zůstávají celé a přesný postup se liší podle druhu čaje. Dále nechejte čajové lístky oxidovat při řízené teplotě a vlhkosti. Úroveň oxidace určuje kvalitu čaje. Listy se pak suší, aby se zabránilo další oxidaci. Nakonec se listy třídí podle velikosti (celé listy, polámané a poprášené). Rozdělování se obvykle provádí pomocí sít. Čaj pak může být dále tříděn podle dalších kritérií. Čaj je pak připraven k balení.
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.