Složení: pravý zelený čaj, květ jasmínu Příprava: Na každý vak se nalije 1/4 litru horké (ne vroucí) vody a nechá se 3 minuty odstát. Balení: 20 x 1,5 g přebalu Vznikl v roce 1990, Valdemar Grešík - Natura je dnes jedním z předních českých výrobců bylinných čajů, ovocných čajů, koření, kapek, mastí, léčivých bylinných koupelí, doplňků stravy, džemů, ciderů, lihovin... Kromě toho distribuujeme širokou škálu domácích i zahraničních výrobků se zaměřením na čaje, čajové doplňky, bylinné přípravky a další sortiment pro lékárny a bylinky. Hlavní rys naší společnosti jsme čistě česká firma se stoprocentní pracovní silou v České republice máme velké množství produktů s výhodnými cenami a vysokou kvalitou kvalita, nikoli cena, je hlavním kritériem při výběru surovin zdravotní čaje jsou navrhovány s maximální efektivitou a to i za použití dražších bylin všechny suroviny jsou pečlivě kontrolovány máme vlastní mikrobiologickou a analytickou laboratoř výroba probíhá v moderních výrobních halách s vysokým hygienickým standardem naše distribuce pokrývá téměř celé území České republiky jsme držiteli certifikátu ISO 9001 Quality Management Certificate máme zaveden systém kritických bodů (HACCP) podporujeme české pěstitele a sběratele léčivých bylin i přes možnost levnějších dovozů Byliny pro zdraví Pro následující potíže vám můžeme nabídnout široký sortiment sypaných čajů, čaje v nálevových sáčcích a bylinkové kapky. Byliny v prevenci, očistné kúry zažívací trakt Respirační ústrojí Srdce, cévy, krevní oběh Ledviny a močové cesty, prostata Alergie, infekce, imunita Pohybový vlak, výměna látek, špatná výživa Nervový systém, nespavost Produkty pro ženy Stimulátory, tonika, posilovače Další potíže Příprava čaje Nejčastější formy přípravy čaje (návod k přípravě konkrétního čaje je uveden na jeho obalu): Bylinné čaje Jedna polévková lžíce bylinné směsi nebo jeden nálevkový vak se zalije 1/4 litrem vroucí vody a nechá se v zakryté nádobě 15 minut. Nalitý čaj se ztrácí. Ovocný čaj Jedna čajová lžička ovocného čaje nebo jeden nálevkový sáček se zalije 200 ml vroucí vody, nechá se stát 8 minut. Sypaný čaj se rozpadá. Zelené a polokvašené čaje Jedna čajová lžička čaje nebo jeden nálevkový sáček se přelije přes 200 ml horké (zatuchlé, nevařící) vody a nechá se stát 3 minuty. Sypaný čaj se rozpadá. Zdravé zelené čaje s přidanými bylinkami Jedna čajová lžička čaje nebo jeden nálevkový sáček se přelije 200 ml vroucí vody a nechá se stát 3 - 5 minut. Sypaný čaj se rozpadá. Černé čaje Jedna čajová lžička čaje nebo jeden nálevkový sáček se zalije 200 ml vroucí vody, nechá se stát 3-5 minut. Sypaný čaj se rozpadá. Kvetoucí čaje Do průsvitné konvice se nalije asi 0,5 l horké vody (90-100 °C), květinový čaj se umístí a nechá klesnout ke dnu. Čaj se po několika minutách začíná otevírat. Nechte působit minimálně 10 minut. Delší louhování chuť nezkazí, naopak, chuť bude výraznější a květ se rozvine do krásy. Kvetoucí čaj lze použít dvakrát pro stejné množství vody. ZELENÁ ČAS Nápoj zvaný zelený čaj je "pravý" čaj, který při svém zpracování prošel minimální oxidací. Zelený čaj je oblíbený v Číně, na Tchaj-wanu, v Hongkongu, Japonsku, Koreji a na Blízkém východě. Relativně nedávno se rozšířil také na Západě, kde se tradičněji konzumuje černý čaj. Zelený čaj a zdraví: Archeologické nálezy ukazují, že čaj se pije už téměř 5000 let a že Indie a Čína byly prvními dvěma krajinami, kde se začal pěstovat. Zelený čaj se používá v tradiční medicíně v Indii, Číně, Japonsku a Thajsku v řadě případů od zastavení krvácení a zlepšení hojení ran až po snížení horečky, snížení hladiny cukru v krvi až po zlepšení trávení. Zelenému čaji se připisuje řada zdravotních účinků, z nichž mnohé dosud nebyly vědecky potvrzeny. Tato tvrzení, pro něž chybí vědecké důkazy, jsou uvedena zde: zastavení některých neurodegenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba prevence a léčba rakoviny Léčba roztroušené sklerózy zabránění degradaci buněčných membrán neutralizací šíření volných radikálů (k němuž dochází v oxidačních procesech) snížení negativních účinků LDL cholesterolu ("špatný cholesterol") Zvýšení oxidace tuku (pomáhá tělu využívat tuk jako zdroj energie) a podpora látkové výměny snížená chuť k jídlu podpora močení, někdy až 5x za hodinu Japonští výzkumníci také tvrdí, že pokud se vypije pět šálků zeleného čaje denně, tělo spálí navíc 70 až 80 kalorií. Příznaky nadměrného pití čaje jsou však i negativní, a to kvůli velkému množství kofeinu v zeleném čaji. Vedlejšími účinky množství kofeinu v těle mohou být nevolnost, nespavost a časté močení. Příprava: Každý listový čaj může být připraven různými způsoby. Obecným pravidlem pro zelené čaje je zalévání, které sice přestalo vřít, ale vychladlo na 60-80°C. Příliš horké vody způsobí vyluhování taninů a dalších látek a slaný nálev má hořkou chuť. Čaj namočený v příliš studené vodě má slabou až vodnatou chuť, protože se z listů uvolňuje jen málo vůně a chuti. Kvalitní zelené čaje lze zalévat vícekrát. U jiných solanek lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu vyluhování. Doba vyluhování prvního nálevu může být u zelených čajů 30 sekund až několik minut. Opět záleží na konkrétním čaji. Pro kratší dobu vyluhování se běžně používá větší množství čaje než pro delší vyluhování. Množství čaje, které se má udělat, se v Evropě měřilo na malé lžičky, což vedlo k pojmu "čajová lžička". U kvalitních sypkých čajů o různé hmotnosti však není velikost listů příliš spolehlivá. Proto je vhodnější čaj zvážit. Pro přípravu 1,5 dl nálevu použijte 2-4 g čaje.
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.