Clásica Kurupí je paraguayské maté z jemného řezu vhodné pro začátečníky i pokročilé. Má ostřejší chuť se znatelnými dřevitými tóny. Může se připravovat za tepla nebo za studena. Typický paraguayský řez Kurupí Clásica je typický paraguayský maté, takže listy jsou nakrájeny jemně a obsah prachu a větviček je vyšší než u argentinského maté. Intenzivní vůně se švestkovými tóny Silná, ostrá, silná vůně se švestkovými a citrusovými tóny, typická kouřová chuť a překvapivá sladkost je to, co definuje suchou vůni maté. Pokud připravíte maté v horké vodě, do popředí se dostanou dřevité tóny. Čerstvá chuť a dřevité tóny připomínající dobrý bourbon Clásica připravený za studena mají světlejší tělo, svěží chuť, dřevité tóny jsou spíše jemnější. V Paraguayi je příprava maté mnohem rozšířenější ve stylu tereré s použitím ledu a studené vody. Proto se většina maté v této oblasti hodí pro tento způsob přípravy Kurupí. Pokud připravíte maté tradičně za použití teplé vody, chuť bude ostřejší, s větší hořkostí. Dřevěné tóny budou převažovat nad ovocnými a odhalí sladké dubové tóny, které mohou připomínat whisky nebo bourbon. Aftertaste je dlouhé, na první várku velmi čerstvé, s mátovými tóny. Účinky: Druh Yerba je stimulant, tonikum a má také močové vlastnosti. V solném nálevu z yerba maté bylo nalezeno značné množství draslíku, sodíku, hořčíku a manganu, dále vitamíny A, B1, B2 a C, riboflavin, karoten, železo, vápník a bílkoviny. A ještě něco: Curupi je populární paraguayská značka, která působí pod záštitou Santa Margarity. Často je zdůrazňována věrnost jejich maté – je vhodné pro začátečníky i zkušené partnery a skvěle chutná jak za studena, tak tradičně. Název značky vychází z mytologie indiánů Guaraní. Kurupi byl jedním z potomků Tau a Kerany a je považován za ducha plodnosti. Je popisován jako malý, ošklivý a chlupatý, s přirozením několikrát omotaným kolem pasu Země původu: Paraguay Datum minimální trvanlivosti: 19.6.2023
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.