Zelený rooibos Zelení rooibos mají podobné vlastnosti jako červení rooibos. Hlavní rozdíl spočívá ve způsobu zpracování. Červení rooibos získávají svou barvu fermentací, zelená varianta tuto fázi přeskakuje. Nasbírané listy rooibos se velmi rychle nasekají a usuší. Díky tomu si zachovává vyšší obsah antioxidantů a svěží zelenou barvu. Rozdíl je v chuti. Zelené rooibos chutnají spíše jako zelený čaj, i když i zde je patrná sladkost typická pro červené rooibos. Neobsahuje kofein, takže je vhodný k celodennímu pití, ale také pro děti, těhotné a kojící ženy. V létě je to lahodné jako smoothie s ovocem. Poleva je krásně žlutá. Způsob přípravy: 1 čajovou lžičku rooibos přelijte asi 2 dcl vody (teplota 90oC). Čas podání 5-8 minut.
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.