Čerstvý černý čaj z plantáží Assamese. CharacteristicAssam TGFOP je indický černý čaj ze standardní sklizně velmi vysoké kvality. Má drobnější listy se zásadním podílem zlatých špiček, díky nimž je medově kulatý. Obsahuje velké množství výhonků. Listy jsou celé, pokroucené, červenohnědé barvy, se stříbřitým povlakem na spodní straně. Tím získáme vysoce kvalitní čaj s vysokým podílem tipsu.Čaj se pěstuje v indické oblasti zvané Assam na obou březích řeky Brahmaputra. Tato oblast je největším regionem produkujícím černý čaj na světě. Údolí řeky je 193 km dlouhé a táhne se na východ od Dárdjiingu. Hraničí s Čínou, Barmou a Bangladéšem. Pěstitelé se potýkají s velkým množstvím nepravidelných srážek. Díky této velmi vysoké vlhkosti jsou však čaje nejkvalitnější na světě. Čajové rostliny z Assamu začínají své nové výhonky vytlačovat během března a první sklizeň je po osmi až deseti týdnech. Druhá sklizeň se koná v červnu. Asámské čaje se sklízejí od července do září, kdy tisíce sběračů sklízejí a sklízejí osm hodin denně. Každý utrhne až 50 000 kusů masa za jeden den. Jednotlivé lístky se trhají do velmi těžkých košů, které nosí na zádech s bezpečnostním pásem kolem čela. Čaje jsou poté přepravovány nákladními vozidly do aukčních síní v Guhesitě, Silgiri a Kalkatě, kde se dostanou do aukce a poté se vyvážejí. Chuť je sladká, jemná, chuť příjemně svírá lehké ovocné a karamelové tóny. Ve srovnání s Darjeelingem má Assam TGFOP tvrdší chuť a daleko tmavší slaný nálev. Chuť je zcela odlišná od černých nebo červených čínských čajů. Jak připravit čaj Assam TGFOP Do čajového filtru nalijte 5-6 gramů (1-2 lžičky), přelijte 300-350 ml vroucí vody a nechte louhovat 3-5 minut.
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.