Chuť a chuť čajů Kouř a sladká chuť jsou dva klíčové momenty, které charakterizují OP Zelený Yunnan. Jeho nálev je tmavě žlutý a jeho vůně je příjemně svěží. Listy jsou jemně zkroucené, světle zelené až stříbřité. Chuť je plná, přirozená a autentická. Svíravost je sotva patrná, obsah teinu je střední.Původ keřů čajovníku, které rostou v Číně, je charakterizován malými tmavě zelenými listy. Vysazují se v řadách na plantážích, poprvé se sklízejí asi po třech letech od vysazení. Jak dobrý bude čaj, záleží na mnoha okolnostech – od půdních podmínek, nadmořské výšky a podnebí přes péči o keře až po zpracování. Čím výše čajovníky Camellia sinensis rostou, tím menší mají listy a menší úrodu. Naopak jejich chuť je plnější a vyhledávanější.Zelené yunnanské OP je zachyceno tzv. Orange Pekoe (OP), což jsou první čajové lístky přiléhající k výhonku. Je to standardní čaj dobré kvality, chutný a příjemný. Sbírá se brzy ráno a nejpozději dvě hodiny po něm, listy musí být dodány ke zpracování, tj. k deenzymaci. Kvašení se v Číně zabraňuje nejčastěji opékáním na pánvi. K přirozeně sladké chuti listů se tak přidává velmi příjemná kouřovost. Listy se pak tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou.Jelikož yunnanský čaj roste vysoko v horách, nepřichází do styku s žádným průmyslovým znečištěním. Čajovny se pěstují bez pesticidů a zpracovávají tradičními metodami, většinou ručně. Proto mají velmi vyváženou, plnou chuť a vlastnosti ekologicky pěstovaných plodin. Příprava: Do čajového filtru se nalije 2-3 gramy (1 lžíce), zalije se 150-200 ml vody o teplotě 70-80 °C a nechá se 3 minuty odstát.
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.