Anýzová vůně, lat. Pimpinella anisum je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Kvete bíle, průměrně 3 mm, vrstva má tvar očka. Plod anýzu je odolný, říká se mu anýzové koření. Jako anýz koření se používal již ve starověku v oblasti Středomoří, která je považována za jeho domovinu. Chuť připomíná lékořici, proto se používá ve studené kuchyni, ale také v pečivu, omáčkách a dalších vařených pokrmech. V fytoterapii se anýz používá k podpoře chuti k jídlu a je vhodným pomocníkem při trávení. Esenciální anýza přispívá k udržení normálních funkcí dýchacího systému, ovlivňuje tvorbu mateřského mléka, je vhodná během kojení. Tradiční použití: Na jednu čajovou lžičku sušeného ovoce se nalije 200 ml vroucí vody a nechá se okapat. Tento odvar pijeme až třikrát denně. Používá se jako koření podle potřeby a chuti. Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálev
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.