Karkade je druh ibišku velkokvětého, z něhož se používají pouze květy. Stejný název má egyptský národní čaj, který má silnou typickou vůni a kyselou osvěžující chuť. V Arábii se většinou sladí cukrem. Sušené květy karkade připravené ve slaném nálevu jsou vynikajícím nápojem k osvěžení a uhašení žízně. Hotová karkade vypadá díky sytě červené barvě jako pohár plný krve &ndash. Zajímavé je, že když nalijeme hotovou karkadu do studené vody, zmodrá. Tím, že vezmeme Karkade, dosáhneme celkového osvěžení těla. Hraje to roli v odvodnění organismu. Zadržování vody v těle je dnes způsobeno různými aspekty, jako je příjem mnoha solí z potravy. Proto je důležitá podpora vylučování ledvinami. Karkade pomáhá od pocitu tzv. těžkých nohou, přispívá k normálnímu žilnímu a cévnímu zdraví, podporuje krevní oběh. Příprava: S jednou polévkovou lžící sušených květů karkade zalijte 500 ml horké vody a nechte 5–10 min. louhovat podle požadované chuti. Tekutinu lze upíjet studenou a teplou, slazenou medem nebo cukrem. Ingredience pro přípravu bylinného čaje – infuze
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.