Máta peprná je bylina s výškou do jednoho metru, která je známá svým silným aromatickým aroma. Kromě chuťových zážitků po požití dobrého nálevu se používá hlavně pro svůj příznivý účinek na trávicí trakt. Takže starý zvyk podávat snítku máty po jídle pro lepší trávení není bezvýznamný. V celém herbáři najdeme zmínky o mátě jako trávicí látce. Ať už jde o podporu trávení, vylučování žluči v játrech a celkové zdraví střev a zažívacího traktu. Pro tyto účely máme odkazy ze starověkého Egypta, Izraele, Řecka a Říma. Je označován jako antioxidant, který přispívá k pročištění těla. Máta podporuje zdraví jater a žlučníku. Máta ovlivňuje duševní pohodu, používá se při relaxaci, harmonizuje spánek. Mezi další vlastnosti máty peprné patří její schopnost podporovat přirozenou obranu, což ovlivňuje imunitní zdraví. Tradiční použití máty také zahrnuje udržování zdraví dýchacích cest a podporu normálního zdraví srdce. Je známo, že máta přispívá k udržení zdraví močových cest a ledvin. Tradiční použití: Jedna až dvě čajové lžičky sušené máty peprné se přelijí 250 ml horké vody a 5&ndash se nechá okapat;10 min. Bereme 2–3&krát; denně. Máta peprná je neškodná, a proto je velmi vhodná a oblíbená u malých dětí. Ingredience pro přípravu bylinného čaje – infuze
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.