Lidově zvaná melisa, včela, včela, matka, citronová, máta. Pochází z východního Středomoří, ale pěstovala se také jako medovice. Medúza je známá česká bylina, která se dá pěstovat v zahradě. Používá se jak externě, tak interně. Medovice je označována jako antioxidant. Antioxidant je látka, která zajišťuje omezenou aktivitu kyslíkových radikálů. Dalším tématem medúz je udržování a podpora trávicího zdraví, které je důležitou součástí trávení všech důležitých látek pocházejících z potravin. Doporučuje se užívat včelu medonosnou při zachování zdraví dýchacích cest, kognitivního a duševního zdraví. Mezi kognitivní (kognitivní) funkce patří koncepce pozornosti, kognitivní procesy, jednání s ostatními lidmi, reakce, řízení úkolů, schopnost zapamatovat si, naučit se a přizpůsobit se. Medovice je vhodná k navození pozitivní nálady, přispívá k duševnímu zdraví, podporuje relaxaci a spánek. Medúzy ovlivňují zdraví oběhového systému, hormonální rovnováhu. Vnější použití: Zevně lze medúzy použít k revmatickým otokům, modřinám a podlitinám u kojících žen s rizikem ztvrdnutí mateřského mléka. Tradiční použití: Na dvě čajové lžičky sušeného nati se nalije 250 ml vroucí vody a pod pokličkou se nechá asi 15 minut louhovat. Pak budeme šít a pít. Takhle připravený čaj pijeme třikrát denně. Minimální vzlet je 10 g. Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálev
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.