Pu-er, nebo Pu-erh posypaný, je klasická třída pravého čaje. Má zvláštní, silně zemitou chuť, která je doprovázena mírnou hořkostí a svíravostí. Omáčka má tmavou až černou barvu, která připomíná černou kávu. Tento zralý pchu-er je více než tři roky starý. Starší pchu-er poskytuje jemnější, kulatější chuť s nádechem medové vůně. Čaje typu pchu-er mají obecně silnou, výraznou chuť a vůni. Pocházejí z provincie Jün-nan a jsou součástí tradiční čínské medicíny. Jedná se o další kvašené čaje. Díky složitému a zdlouhavému procesu vytvořil pchu-er jedinečnou skupinu. Říká se, že chuť pchu-eru se musí postupně přizpůsobovat. Po prvním šálku si ho zamilujete, nebo si na něj časem připijete. Čím je pchu-er starší, tím lepší nápoj připravujete. Je to čaj, který musí stárnout. Čínský výrobce čaje působí jako antioxidant, který podporuje fyzickou i duševní aktivitu. Pitný čaj je vhodný pro udržení zdravých zubů, podporu stavu kostí a kůže. Doporučuje se pro kontrolu tělesné hmotnosti, schopnost normalizovat hladiny glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce. Doporučený přípravek: Do čajové konvice vložte jednu lžičku sypaného pchu-eru (asi 6-8 g) a zalijte 500 ml horké vody těsně pod bodem varu. Nakloníme se na 2-4 minuty. Z tohoto čaje lze vyrobit jeden nálev. Čím více čaje máme a čím déle trvá jeho namočení, tím více se z čaje uvolňuje chuť. Pro dosažení intenzivnější chuti je vhodnější přidat čaj, než prodlužovat dobu vyluhování. Složení: 100% zrající pudřenka
Nejlepší cenu naleznete na srovnávači na tomto odkazu.